Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Wallenbergare på fisk

Recept på wallenbergare på fisk. Gör enkla fiskbiffar med dillsmak och servera med wallenbergarens klassiska tillbehör potatismos och gröna ärter. Skär potatisen i små bitar om du har bråttom!

Wallenbergare på fiskWallenbergare på fiskWallenbergare på fisk
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 400 gsejfilé- fryst, halvtinad
  • 2,5 tsksalt- (1 tsk + 1,5 tsk)
  • 2 krmpeppar- vit- eller ­svart (1 krm + 1 krm)
  • 1 dlmatlagningsgrädde
  • 2 mskdill- hackad
  • 0,5 dlströbröd
  • 2 msksmör- (1 msk + 1 msk)
  • 600 gmjölig potatis
  • 23 dlmjölk

Tillbehör

  • 300 ggröna ärter
  • 2 msksmör

Gör så här

  1. Skär fiskblocket i små bitar. Mixa tillsammans med salt, peppar, matlagningsgrädde och dill.

  2. Forma 8 biffar, vänd dem i ströbröd. Stek biffarna i 1 msk smör på medelvärme 4–5 min per sida.

  3. Skala och koka potatisen mjuk. Stöt eller mosa den tillsammans med 1 msk smör och mjölken. Salta och peppra. Servera med gröna ärter och lite smält smör.

Vad tyckte du om receptet?