Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Waldorfsallad

Recept på Waldorfsallad. Waldorfsallad passar bra att servera till rökt kött till exempel ankbröst eller kallrökt lax.

Elisabeth Johansson
Waldorfsallad
Waldorfsallad
Waldorfsallad
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 300 grotselleri
  • 50 gvalnötter
  • 1äpple- rött
  • 3 mskmajonnäs
  • 2 mskgräddfil
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmvitpeppar- nymald

Garnering

  • valnötter

Gör så här

  1. Skala och finstrimla rotsellerin. Koka strimlorna i lättsaltat vatten ca 2 min. Ta upp och lägg dem genast i iskallt vatten så att kokningen avstannar. Låt sellerin rinna av.

  2. Grovhacka nötterna. Kärna ur och strimla äpplena.

  3. Blanda selleri, valnötter, äpple, majonnäs och gräddfil. Krydda med salt och peppar. Garnera med valnötter.

Vad tyckte du om receptet?