Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Denna legendariska sallad skapades på det kända hotellet Waldorf Astoria i New York i slutet på 1800-talet. Packa ingredienserna var för sig och blanda dressingen med salladen och övriga ingredienser precis innan den ska ätas.
Stek baconet knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper och kallna. Bryt i mindre bitar.
Rosta valnötterna i en torr, het stekpanna så att de får fin färg. Låt kallna. Grovhacka nötterna.
Äppeldressing: Kärna ur och tärna äpplet. Ansa och finstrimla sellerin. Blanda gräddfil, majonnäs och citronsaft. Blanda i äpple och selleri. Krydda med salt och peppar.
Varva salladen med bacon, valnötter, druvor och äppeldressing i en skål. Servera direkt.