Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Waldorfsallad med

Denna legendariska sallad skapades på det kända hotellet Waldorf Astoria i New York i slutet på 1800-talet. Packa ingredienserna var för sig och blanda dressingen med salladen och övriga ingredienser precis innan den ska ätas.

Waldorfsallad med
Waldorfsallad med
Waldorfsallad med
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 pktbacon- (140 g)
  • 125 gvalnötter
  • 30vindruvor
  • 150 gblandsallad

Äppeldressing:

  • 1äpple
  • 1selleristjälk
  • 1 dlgräddfil
  • 1 dlmajonnäs
  • 1 msksaft från citron
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmnymald svartpeppar

Gör så här

  1. Stek baconet knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper och kallna. Bryt i mindre bitar.

  2. Rosta valnötterna i en torr, het stekpanna så att de får fin färg. Låt kallna. Grovhacka nötterna.

  3. Äppeldressing: Kärna ur och tärna äpplet. Ansa och finstrimla sellerin. Blanda gräddfil, majonnäs och citronsaft. Blanda i äpple och selleri. Krydda med salt och peppar.

  4. Varva salladen med bacon, valnötter, druvor och äppeldressing i en skål. Servera direkt. 

Vad tyckte du om receptet?