Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vridna studenter med pistaschnötter


Fyllda med nötter. Klassiska studenter av mördeg blir extra goda fyllda med pistaschnötter.

Vridna studenter med pistaschnötter

Vridna studenter med pistaschnötter

Vridna studenter med pistaschnötter

Ove Lindfors

Deg:

  • 2,25 dlvetemjöl
  • 1 mskströsocker
  • 100 gsmör
  • 1 litetägg

Fyllning:

  • 0,75 dlpistaschnötter- skalade, osaltade
  • 0,75 dlpumpakärnor
  • 0,75 dlflorsocker
  • 1,52 mskvatten
  • 2 dropparhushållsfärg- cirka grön

Gör så här

  1. Mixa ihop mjöl, socker och smör i matberedaren. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila 1/2-1 timme i kylen.

  2. Finfördela nötter och pumpakärnor i matberedaren. Mixa i socker och vatten till en bredbar smet. Blanda i färgen.

  3. Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del mellan två ark bakplåtspapper till plattor som mäter cirka 20 × 30 ­centimeter.

  4. Bred ut fyllningen över halva degen, utefter långsidan. Vik över den ofyllda sidan med hjälp av pappret. Skär i cirka 1 1/2 centimeter breda remsor. Vrid remsorna ett par varv och lägg på plåtar med bakplåtspapper.

  5. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök