Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fyllda med nötter. Klassiska studenter av mördeg blir extra goda fyllda med pistaschnötter.
Mixa ihop mjöl, socker och smör i matberedaren. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila 1/2-1 timme i kylen.
Finfördela nötter och pumpakärnor i matberedaren. Mixa i socker och vatten till en bredbar smet. Blanda i färgen.
Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del mellan två ark bakplåtspapper till plattor som mäter cirka 20 × 30 centimeter.
Bred ut fyllningen över halva degen, utefter långsidan. Vik över den ofyllda sidan med hjälp av pappret. Skär i cirka 1 1/2 centimeter breda remsor. Vrid remsorna ett par varv och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.
Recept från Mitt kök