Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vridna fröbaguetter

Nybakade fröbaguetter blir ett gott tillbehör på buffébordet.

Vridna fröbaguetterVridna fröbaguetterVridna fröbaguetter
Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 50 gjäst
  • 6 dlvatten
  • 2 mskolivolja
  • 2 tsksalt
  • 1 mskhonung
  • 2 dlrågmjöl- fint
  • 11 dlvetemjöl- cirka special
  • vallmofrö- sesamfrö

Gör så här

  1. Smula jästen i en skål. Värm vattnet till 37 grader och häll över jästen. Rör tills den lösts upp.

  2. Rör i olja, salt, honung, rågmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl i maskin 10 minuter.

  3. 3 Låt jäsa övertäckt i 1 timme. Stjälp upp på mjölat bakbord och dela i 4-5 bitar. Degen ska vara kladdig så hantera den varsamt med mjöl på händerna. Vrid till längder lika långa som plåten.

  4. 4 Lägg på plåt täckt med bakpapper. Pensla med vatten och strö på vallmofrö och sesamfrö.

  5. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Grädda mitt i ugnen, 225 grader, 15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök