Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vridna baguetter

Recept på vridna baguetter. Bröden är godast när de är nybakade. Det går bra att frysa dem. Värm dem i så fall i ugnen när de ska serveras. För den som vill baka lite grövre bröd går det bra att byta ut några dl av vetemjölet mot en grövre sort.

Vridna baguetter
Vridna baguetter
Vridna baguetter

Ingredienser

  • 50 gjäst- 1 paket
  • 5 dlvatten- 37°
  • 1 mskolivolja
  • 2 tsksalt
  • 13 dlvetemjöl

Gör så här

  1. Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt. Arbeta in ca 13 dl av mjölet till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk 1 timme.

  2. Sätt ugnen på 225°. Häll upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 3 delar. Forma till längder, vrid dem och lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 minuter under bakduk.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt svalna på galler. Servera bröden ljumma med vitlökssmör.

Vad tyckte du om receptet?