Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vridna baconbröd

Bröd med bacon. För att brödet ska bli riktigt luftigt ska degen helst knådas i hushållsassistent. Knåda den annars så länge du orkar!

Vridna baconbröd
Vridna baconbröd
Vridna baconbröd

Ingredienser

  • 1 pktbacon- (140 g)
  • 1 mskrapsolja
  • 5 dlvatten
  • 50 gjäst
  • 1,5 tsksalt
  • 10,5 dlvetemjöl special- (630 g)
  • 3persiljakvistar
  • 5 kvistartimjan
  • 10crostini- (Zeta)
  • 2 tskpaprikapulver
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 tskflingsalt

Gör så här

  1. Knaperstek baconet i olja. Spara fettet och lägg baconet på hushållspapper för att torka.

  2. Sila baconfettet och blanda med vattnet, värm till 37°.

  3. Smula jästen i en bunke. Häll på baconvattnet och salt.

  4. Tillsätt mjölet och arbeta degen ca 15 min i hushållsassistent. Låt jäsa övertäckt ca 45 min.

  5. Finhacka örterna och baconet till ett smul. Mortla crostini grovt och blanda med ört- och baconsmulet. Tillsätt paprikapulver, peppar och salt.

  6. Sätt ugnen på 275°. Baka ut degen till 6 baguetter, ca 30 cm långa, på mjölad arbetsbänk. Vrid och snurra bröden i ört- och bacon-blandningen. Lägg baguetterna på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ca 20 min.

  7. Grädda mitt i ugnen ca 3 min. Släng in 1/2 dl vatten, stäng luckan och grädda bröden ytterligare ca 5 min. Låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?