Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bröd med bacon. För att brödet ska bli riktigt luftigt ska degen helst knådas i hushållsassistent. Knåda den annars så länge du orkar!
Knaperstek baconet i olja. Spara fettet och lägg baconet på hushållspapper för att torka.
Sila baconfettet och blanda med vattnet, värm till 37°.
Smula jästen i en bunke. Häll på baconvattnet och salt.
Tillsätt mjölet och arbeta degen ca 15 min i hushållsassistent. Låt jäsa övertäckt ca 45 min.
Finhacka örterna och baconet till ett smul. Mortla crostini grovt och blanda med ört- och baconsmulet. Tillsätt paprikapulver, peppar och salt.
Sätt ugnen på 275°. Baka ut degen till 6 baguetter, ca 30 cm långa, på mjölad arbetsbänk. Vrid och snurra bröden i ört- och bacon-blandningen. Lägg baguetterna på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ca 20 min.
Grädda mitt i ugnen ca 3 min. Släng in 1/2 dl vatten, stäng luckan och grädda bröden ytterligare ca 5 min. Låt svalna på galler.