Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vörtriddare med hjortron och cheddar

Julens fattiga riddare smaksätts med vörtkrydda och fylls med hjortron och cheddarost. Perfekta och snabbgjorda tilltugg till glöggen.

Vörtriddare med hjortron och cheddar
Vörtriddare med hjortron och cheddar
Vörtriddare med hjortron och cheddar
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1,25 dlhjortronsylt
  • 12formbröd- av större modell, till exempel Roast'n toast
  • 150175 gcheddarost
  • 6ägg
  • 3 dlmjölk
  • 2 mskvörtmix
  • salt
  • smör

Gör så här

  1. Bred hjortronsylt på 6 av brödskivorna. Skär osten i tjockare skivor med en kniv. Fördela osten över sylten. Lägg på resterande brödskivor och tryck till försiktigt.

  2. Vispa ihop ägg, mjölk, vörtkrydda och lite salt i en djup tallrik.

  3. Doppa smörgåsarna på båda sidor i äggstanningen. De kan med fördel få suga åt sig äggstanningen en liten stund.

  4. Stek bröden i ganska rikligt med smör på båda sidor. Dela sedan riddarna först på diagonalen, och därefter ytterligare en gång. Servera nystekta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök