Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vörtcrostini med gravlaxtartar

Laxröran är också god som dipp till knäckebrödssticks.

Vörtcrostini med gravlaxtartar
Vörtcrostini med gravlaxtartar
Vörtcrostini med gravlaxtartar
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 12vörtbröd

Tartar

  • 1äggula
  • 0,5 mskdijonsenap
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 dlrapsolja
  • 300 ggravad lax- i bit
  • 3 mskrödlök- hackad
  • 2 mskcornichons- hackade
  • 2 mskkapris- hackad
  • 2 mskdill- hackad
  • 2 mskgräslök- hackad
  • flingsalt
  • vitpeppar- nymald

Gör så här

  1. Vispa ihop äggula, senap och citronsaft. Vispa i oljan, lite i taget, till en tjock sås.

  2. Tärna laxen fint. Vänd ner lax, rödlök, cornichoner, kapris och örter i såsen. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna vila i kylen.

  3. Sätt ugnen på 225 grader. Skär brödet på mitten. Rosta i mitten av ugnen i cirka 8 minuter.

  4. Lägg en klick laxröra på brödet vid servering

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök