Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på ett lättbakat vörtbröd som går utmärkt att frysa.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt julmust, öl och sirap. Värm till 37°.
Smula jästen i en bunke och häll över den ljumma degvätskan. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt russin, kryddor och rågsikt, lite i taget, Arbeta degen smidig ca 10 min.
Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timme.
Ta upp och dela degen i 3 bitar. Forma bitarna till avlånga limpor. Rulla dem i mjöl och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ca 30 min.
Sätt ugnen på 200°. Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 40 min, tills de fått fin färg. Låt kallna på galler.
Tips! Servera med julskinka eller en god ost. Fråga efter porter som är glutenfri.