Vongoleramen med rostad majs och citronFoto: Charlie Drevstam
(Betyg: 0 · 0 röster)
Ingredienser
4personer
Tänk på:
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
1 satsramenbuljong- (se recept, men byt ut fläsket mot en hel kyckling)
1 satsäggnudlar- (se recept)
1 kgvongolemusslor
2majskolvar- färska
1 mskrapsolja
6salladslökar
1citron
2 tsksvartpeppar- mortlad
Gör så här
Koka buljongen enligt grundreceptet, men byt ut fläsket mot en hel kyckling och hoppa över att rosta kycklingen för kokning.
Tillaga nudlarna enligt grundreceptet.
Lägg musslorna i kallt vatten ca 30 min, så att eventuella sandkorn rinner ut. Kasta bort de musslor som är trasiga och de som inte är stängda.
Skär av majsen från kolvarna. Rosta i olja i en het stekpanna.
Sila över buljongen i en kastrull. Lägg i musslorna och koka ca 5 min, tills de öppnats. Kasta de musslor som inte öppnats.
Koka nudlarna i vatten ca 3 min. Lägg dem i djupa skålar. Häll på buljong och musslor. Toppa med majs, strimlad lök, citronskivor och peppar.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 0 · 0 röster)
Ramen – fler recept:
1. Tantanmen chashu pork ramen
Buljong blandad med fermenterad chili- och bönpasta och sesampasta, med grissida eller karré där köttet får bräsera i kryddor under lång tid i ugnen/spisen. HÄR ÄR RECEPTET.