Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vongolemusslor med citron och fänkål

LCHF-rätt med musslor, citron och fänkål. Om man inte får tag på vongolemusslor går det bra att välja hjärtmusslor eller blåmusslor i stället.

Vongolemusslor med citron och fänkål
Vongolemusslor med citron och fänkål
Vongolemusslor med citron och fänkål
Foto: Joel Wåreus

Vongolemusslor

  • 1 kgvongolemusslor- eller hjärtmusslor
  • 1rödlök
  • 1fänkål- (spar fänkålsdillen till garnering)
  • 3vitlöksklyftor
  • 2 dlvatten
  • 2 dlvispgrädde
  • citron- några droppar
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • olivolja- till stekning

Till garnering

  • 2 mskparmesan- riven
  • 1citron- finrivet skal

Gör så här

  1. Vongolemusslor: Skölj av musslorna och plocka bort de som är öppna.

  2. Skala och hacka löken, hacka fänkålen grovt och spar fänkålsdillen till garnering.

  3. Fräs löken och fänkålen i rikligt med olivolja i en stor kastrull.

  4. Skala och finhacka vitlöken och lägg i. Häll i vattnet och låt det koka upp. Häll i musslorna och sätt på locket i 2–3 minuter, tills musslorna öppnat sig. Plocka bort musslor som inte öppnat sig.

  5. Häll på grädden och koka upp, smaka av med salt och peppar och några droppar citron.

  6. Servering: Lägg upp i skålar, strö över riven parmesanost, finrivet citronskal och garnera med fänkålsdill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök