Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
LCHF-rätt med musslor, citron och fänkål. Om man inte får tag på vongolemusslor går det bra att välja hjärtmusslor eller blåmusslor i stället.
Vongolemusslor: Skölj av musslorna och plocka bort de som är öppna.
Skala och hacka löken, hacka fänkålen grovt och spar fänkålsdillen till garnering.
Fräs löken och fänkålen i rikligt med olivolja i en stor kastrull.
Skala och finhacka vitlöken och lägg i. Häll i vattnet och låt det koka upp. Häll i musslorna och sätt på locket i 2–3 minuter, tills musslorna öppnat sig. Plocka bort musslor som inte öppnat sig.
Häll på grädden och koka upp, smaka av med salt och peppar och några droppar citron.
Servering: Lägg upp i skålar, strö över riven parmesanost, finrivet citronskal och garnera med fänkålsdill.
Recept från Mitt kök