Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vongole med shiratakinudlar

Shiratakinudlar är perfekt LCHF-mat eftersom de nästan inte innehåller några kolhydrater alls. Använd små fina broccolini på stam med blad eller vanlig broccoli och broccoliblad till den här rätten.

Vongole med shiratakinudlar
Vongole med shiratakinudlar
Vongole med shiratakinudlar
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Oregano- och citronsmör

  • 50 gsmör- mjukt
  • 0,5citron- finrivet skal och 2 tsk av saften
  • 1 mskoregano- hacka
  • 1vitlöksklyfta- finhackad
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- malen

Vongolemusslor

  • 1 kgvongolemusslor- eller hjärtmusslor
  • 1gul lök
  • 56vitlöksklyftor
  • olivolja- till stekning
  • 3 dlfiskbuljong

Shiratakinudlar

  • 2 pktshiratakinudlar- (cirka 200 g per paket)
  • 1 knippabroccoli- med blad eller 30 g mangoldblad/spenat
  • 1gul lök
  • olivolja- eller smör till stekning
  • 2vitlöksklyftor

Att strö över

  • 30 gparmesan- hyvlad
  • svartpeppar- malen
  • flingsalt

Gör så här

  1. Oregano- och citronsmör: Rör ihop alla ingredienser till smöret.

  2. Vongolemusslor: Tvätta musslorna i kallt vatten och rensa bort trasiga eller öppna musslor.

  3. Hacka löken och vitlöken. Fräs löken och vitlöken i olja i en kastrull.

  4. Häll i fiskbuljongen och koka upp under lock. Lägg i musslorna och sätt på locket. Koka ett par minuter och skaka kastrullen emellanåt så att musslorna blandas.

  5. Häll av buljongen. Sätt på locket så att musslorna håller sig varma.

  6. Shiratakinudlar: Tillaga nudlarna enligt förpackningen. Häll av vattnet.

  7. Plocka broccolin i små buketter och skär ner skaftet i bitar.

  8. Skiva löken, fräs löken och broccolin i olja eller smör i en stor sauteuse (kastrull med sluttande kanter). Blanda i finhackad vitlök och vänd sist i nudlarna.

  9. Servering: Lägg på musslorna på shiratakinudlarna och klicka på oregano- och citronsmör. Lägg på hyvlad parmesanost och strö över peppar och flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök