Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Shiratakinudlar är perfekt LCHF-mat eftersom de nästan inte innehåller några kolhydrater alls. Använd små fina broccolini på stam med blad eller vanlig broccoli och broccoliblad till den här rätten.
Oregano- och citronsmör: Rör ihop alla ingredienser till smöret.
Vongolemusslor: Tvätta musslorna i kallt vatten och rensa bort trasiga eller öppna musslor.
Hacka löken och vitlöken. Fräs löken och vitlöken i olja i en kastrull.
Häll i fiskbuljongen och koka upp under lock. Lägg i musslorna och sätt på locket. Koka ett par minuter och skaka kastrullen emellanåt så att musslorna blandas.
Häll av buljongen. Sätt på locket så att musslorna håller sig varma.
Shiratakinudlar: Tillaga nudlarna enligt förpackningen. Häll av vattnet.
Plocka broccolin i små buketter och skär ner skaftet i bitar.
Skiva löken, fräs löken och broccolin i olja eller smör i en stor sauteuse (kastrull med sluttande kanter). Blanda i finhackad vitlök och vänd sist i nudlarna.
Servering: Lägg på musslorna på shiratakinudlarna och klicka på oregano- och citronsmör. Lägg på hyvlad parmesanost och strö över peppar och flingsalt.
Recept från Mitt kök