Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta med grädde, parmesan och korv

Recept på smakrik pasta med parmesan, korv, grädde och ett stänk svensk vodka. Har du svårt att hitta den spanska korven sobrasada kan du ersätta med samma mängd pancetta. Välj en bronsvalsad pastasort som kan suga upp den goda såsen ordentligt.

Pasta med grädde, parmesan och korv
Pasta med grädde, parmesan och korv
Pasta med grädde, parmesan och korv
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 300 gpenne-pasta
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 dltomatpuré
  • 100 gsobrasada casera- nduja eller pancetta
  • 1 tsksalt
  • 0,5 dlvodka
  • 2,5 dlvispgrädde
  • 1 dlpastavatten
  • 2 dlparmesan- riven + 1 dl
  • 1 krukabasilika

Tillbehör:

  • 80 grucola
  • 80 gsalladsblad
  • 2 mskolivolja
  • 1 tskflingsalt

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i olja ca 3 min. Tillsätt tomatpuré och låt den fräsa med löken ca 5 min. Rör ner chiliflakes och sobrasada. Krydda med salt. Häll på vodka och låt den ånga bort. Rör ner grädde och låt koka ihop ca 3 min.

  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av men spara 1 dl av kokvattnet. Blanda de olika salladssorterna i en skål. Tillsätt olja och salt.

  3. Blanda ner pastan, pastavattnet, 2 dl parmesanost och basilikablad i såsen.  Servera pastan rykande het med extra parmesanost och sallad. 

Vad tyckte du om receptet?

Sugen på mer pasta? Här hittar du några snabblagade favoriter!

Läs mer:

Recept på klassisk lasagne

Bästa receptet på köttfärssås

Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker