Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vodka- och rödbetsgravad lax

Recept på vodka- och rödbetsgravad lax. Laxen får vacker färg i kanten av rårivna rödbetor och även lite smak tillsammans med vodka.

Vodka- och rödbetsgravad laxVodka- och rödbetsgravad laxVodka- och rödbetsgravad lax
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 1 kglaxfilé- med skinn (som varit fryst 3 dygn)
  • 1 dlströsocker
  • 0,5 dlhavssalt- finmalt
  • 2rödbetor- rårivna
  • 3 mskvodka

Gör så här

  1. Dra bort eventuella ben ur laxsidan. Lägg den med skinnsidan ner på ett fat eller i en plastpåse.

  2. Gnid in köttsidan på laxen med socker och salt. Skala och riv rödbetorna. Fördela det rivna ovanpå laxen och stänk över vodka.

  3. Förslut påsen om laxen ligger i påse och vänd den med skinnsidan upp. Ligger laxen på fat, vänd den med skinnsidan upp och täck med plast. Grava den i kyl 2-3 dygn.

  4. Vid servering, skrapa bort rödbetorna och skär laxen i tunna skivor.

Vad tyckte du om receptet?