Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vitvinsvinäger - recept

Vinägern kan smaksättas direkt eller hällas upp i flaskor och lagras mörkt i ca 1 månad.

Vitvinsvinäger - receptVitvinsvinäger - receptVitvinsvinäger - recept
Bas till vitvinsvinäger som sedan kan smaksättas. Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 75 clvitt vin- (8–10 % )
  • 25 clvitvinsvinäger- opastöriserad

Gör så här

  1. Blanda vin och vinäger i en väl rengjord glasburk, ca 1 1/2 liter. Täck över med en bomullsduk och spänn fast med ett snöre. Låt stå mörkt i rumstemperatur, ca 20°, i ca 1 månad.

  2. Efter ca 1 månad kan man se om det om det har bildats en vinägermoder. Smaka försiktigt på vinägern med ett sugrör utan att störa vinägermodern. Ta försiktigt bort vinägermodern och spara till nästa sats. Sila sedan över vinägern genom ett kaffefilter i väl rengjorda flaskor. Förvara svalt.

Vad tyckte du om receptet?