Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på klassisk vitvinssås. n riktig såsklassiker! Bäst förstås till alla typer av fisk och med en fin buljong som grund.
Glutenfri sås: byt ut vetemjöl mot maizena i redningen.
Hacka löken fint och fräs i lite smör i en kastrull.
Slå på buljong och vin, tillsätt persiljan, lagerblad och vitpepparkorn. Koka i cirka 10–15 minuter och skumma av under tiden.
När buljongen har reducerats till hälften, häll i grädden och koka tills såsen börjar tjockna.
Red av med vetemjöl utrört i ett par matskedar kallt vatten och låt såsen koka upp igen.
Sila såsen och smaka av med salt och citronsaft. Vispa eller mixa ner smör med en mixerstav.
Recept från Mitt kök