Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vitvinskyckling

Laga Donal Skehans supergoda kycklinggryta med bacon, vin och grädde!

Vitvinskyckling
Vitvinskyckling
Vitvinskyckling
EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 1 mskolivolja
  • 4kycklinglår- (klubbor)
  • 15 gsmör
  • 150 gbacon- eller pancetta, skuren i bitar
  • 2vitlöksklyftor- hackade
  • 1 storlök- hackade
  • 200 gchampinjoner- skivade i fjärdedelar
  • 2 kvistartimjan- färska
  • 4,5 dlvitt vin
  • 2,5 dlgrädde
  • salt
  • svartpeppar
  • bladpersilja- färsk, hackad

Till servering

  • ris- eller pressad potatis

Gör så här

  1. Placera en stor kastrull på hög värme på spisen och tillsätt olivolja.

  2. Lägg kycklingen i botten och bryn på alla sidor tills klubborna har en gyllene färg. Ta ut kycklingen och lägg åt sidan på en tallrik.

  3. Sänk värmen något och tillsätt smöret. När det börjar skumma, tillsätt bacon och stek tills den har blivit krispig.

  4. Tillsätt vitlök och lök och stek i 3-4 minuter. Tillsätt svampen och stek i ytterligare 3 minuter.

  5. Lägg tillbaka kycklingen i grytan tillsammans med timjan och häll i det vita vinet. Koka upp och låt sjuda på låg värme i 45–50 minuter eller tills kycklingen är helt genomkokt.

  6. Vänd kycklingen efter halva tillagningstiden och ta bort fett eller skum som stiger till ytan på grytan. När kycklingen är kokt, ta bort från värmen och ställ åt sidan.

  7. Rör grädden ner i grytan, tillsätt en rejäl nypa salt och svartpeppar och låt sjuda i ytterligare 10 minuter eller tills såsen är har blivit lite tjockare.

  8. Lägg tillbaka kycklingen till grytan så att den värms igenom. Rör ner den hackade persiljan. Servera med ris eller pressad potatis.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök