Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mynta kan variera ganska mycket i smak, så prova dig fram.
Skala räkorna.
Koka bulgurn med salt enligt anvisningarna på förpackningen. Pressa saften ur halva citronen. Blanda citronsaften med 1/2 dl olivolja och peppar. Finstrimla myntan. Häll dressingen över bulgurn och vänd i myntan.
Skala och skiva vitlöksklyftorna. Stek vitlöken under omrörning i 2 msk olivolja i en stekpanna tills den fått fin färg. Tillsätt räkorna och fräs hastigt med vitlöken 1 minut.
Strö över flingsalt. Servera räkorna genast med citron- och myntabulgurn samt resten av citronen skuren i klyftor.