Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vitlöksstekta räkor med citron- och myntabulgur

Mynta kan variera  ganska mycket i smak, så prova dig fram.

Vitlöksstekta räkor med citron- och myntabulgur
Vitlöksstekta räkor med citron- och myntabulgur
Vitlöksstekta räkor med citron- och myntabulgur
Foto: Kent Jardhammar

Ingredienser

  • 1 kgräkor- med skal
  • 3 dlbulgur
  • 1 tsksalt
  • 1citron
  • 0,5 dlolivolja- + lite extra
  • 2 krmsvartpeppar- grovmald
  • 1mynta- kruka
  • 4vitlöksklyftor
  • 1 tskflingsalt

Gör så här

  1. Skala räkorna.

  2. Koka bulgurn med salt enligt anvisningarna på förpackningen. Pressa saften ur halva citronen. Blanda citronsaften med 1/2 dl olivolja och peppar. Finstrimla myntan. Häll dressingen över bulgurn och vänd i myntan.

  3. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Stek vitlöken under omrörning i 2 msk olivolja i en stekpanna tills den fått fin färg. Tillsätt räkorna och fräs hastigt med vitlöken 1 minut.

  4. Strö över flingsalt. Servera räkorna genast med citron- och myntabulgurn samt resten av citronen skuren i klyftor.

Vad tyckte du om receptet?