Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vitlöksstekta king prawns med baba ganoush och dressad sallad

Till vitlöksstekta king prawns med baba ganoush och dressad sallad lagas auberginen snabbt i mikron. Har du inte mikrovågsugn kan du ugnsbaka auberginen under folie.

Vitlöksstekta king prawns med baba ganoush och dressad sallad
Vitlöksstekta king prawns med baba ganoush och dressad sallad
Vitlöksstekta king prawns med baba ganoush och dressad sallad
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1aubergine- stor (400 g)
  • 1 msktahini (sesampasta)- sesampasta
  • 1 mskolivolja- + 1 msk + 1 msk
  • 0,5 tskflingsalt- + 0,5 tsk + 1 krm
  • 1 krmsvartpeppar- nymald, + 1 krm
  • 12king prawns- skalade (ca 150 g), MSC- eller Krav-märkta
  • 1vitlöksklyfta
  • 50 gsalladsmix- gärna småbladig
  • 1 mskbalsamvinäger- vit

Gör så här

  1. Skala auberginen. Skär den i tärningar och lägg i en skål. Täck kålen med plastfolie. Tillaga på full effekt ca 5 min i mikron. Mosa auberginen med gaffel och blanda med tahini, 1 msk olja, 1/2 tsk flingsalt och 1 krm peppar.

  2. Blanda räkorna med 1 msk olja. Skala och pressa i vitlöken. Stek räkorna ca 1 minut på högsta värme i en stekpanna. Krydda med 1/2 tsk flingsalt och 1 krm peppar.

  3. Vänd ihop salladen med 1 msk olja, vinäger och 1 krm flingsalt.

  4. Fördela baba ganoushen på små tallrikar. Toppa med räkor och sallad.

Vad tyckte du om receptet?