Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vitlöksstekt karljohanssvamp

Servera den vitlöksstekta svampen som tillbehör till vilt eller bara på stekt bröd med lite olivolja.

Vitlöksstekt karljohanssvampVitlöksstekt karljohanssvampVitlöksstekt karljohanssvamp
Foto: Joel Wåreus

Vitlöksstekt karljohanssvamp

  • 8 storakarljohansvampar- (ca 750 g)
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 mskolivolja
  • 1rosmarinkvist
  • 0,75 tsksalt
  • 0,5 krmvitpeppar- nymald

Gör så här

  1. Ansa karljohanssvampen och skiva den. Skala och skiva vitlöken.

  2. Stek svampen i olja i en stekpanna tills den börjar bli gyllenbrun. Tillsätt vitlök och rosmarinbladen och stek ytterligare ca 1 minut. Krydda med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?