Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vitlöksspenat med muskot

Spenaten går fort att tillreda så den kan stekas när potatis och kött är nästan klara.

Vitlöksspenat med muskotVitlöksspenat med muskotVitlöksspenat med muskot

Ingredienser

  • 500 gspenat- färsk
  • 23vitlöksklyftor
  • 2 msksmör- till stekning
  • 1 tsksalt
  • 2 krmmuskot- riven

Gör så här

  1. Skölj och låt spenaten rinna av ordentligt eller snurra den i en salladsslunga.

  2. Ansa och hacka spenaten om den är grov. Späd spenat behöver inte hackas. Skala och finhacka vitlöksklyftorna.

  3. Strax före servering: Hetta upp smör i en stekpanna. Stek vitlöken ca 1 minut. Tillsätt spenaten och stek den mjuk, ca 1 minut. Blanda om, salta och smaksätt med muskot.

Vad tyckte du om receptet?