Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vitlöksmarinerade champinjoner med persilja

Vill man ha en aning syra i rätten så kan man tillsätta lite pressad citron. Servera som tillbehör till exempelvis kött, kyckling, sallad eller servera den som en egen rätt.

Vitlöksmarinerade champinjoner med persilja
Vitlöksmarinerade champinjoner med persilja
Vitlöksmarinerade champinjoner med persilja
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 400 gchampinjoner- vanliga vita eller skogschampinjoner
  • 34vitlöksklyftor
  • 1,5 dlolivolja
  • 0,5 dlpersilja- eller hackad basilika, hackad
  • salt
  • svartpeppar- malen

Gör så här

  1. Skiva stora champinjoner eller dela små champinjoner på mitten och lägg i en skål.

  2. Skala och finhacka eller pressa vitlöken och blanda med oljan. Häll ner vitlöksoljan i skålen med champinjoner, tillsätt hackad persilja eller basilika och rör om.

  3. Smaka av med salt och svartpeppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök