Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på grillad lammentrecôte. Smakrikt och mycket mört kött. Det går bra att byta ut mot annan styckningsdetalj, såsom ytterfilé eller lammracks. Det går även bra att steka köttet i panna om utegrill saknas.
Putsa köttet. Skala och grovhacka vitlöken. Repa rosmarinen.
Lägg vitlök, rosmarin, olja och -peppar i en mortel och stöt samman. Blanda köttet med vitlöksmarinaden i en plastpåse och massera blandningen runtom köttet. Låt marinera i kyl i ca 1 tim.
Ta ut köttet och låt det stå framme i rumstemperatur i ca 30 min före grillning.
Krydda köttet runtom med flingsalt. Grilla på direkt värme (över glöden) i 1–2 min på varje sida tills det fått fin färg. Flytta köttet till indirekt värme (utanför glöden) och grilla under lock tills innertemperaturen är 58° (rosa).
Lägg köttet på en skärbräda och låt det vila i 5–10 min. Skär det i skivor och servera med tillbehören.
Läs också: