Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vitlöksgrillad lammentrecôte med rosmarin

Recept på grillad lammentrecôte. Smakrikt och mycket mört kött. Det går bra att byta ut mot annan styckningsdetalj, såsom ytterfilé eller lammracks. Det går även bra att steka köttet i panna om utegrill saknas.

Vitlöksgrillad lammentrecôte med rosmarinVitlöksgrillad lammentrecôte med rosmarinVitlöksgrillad lammentrecôte med rosmarin
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 600 glammentrecôte
  • 3vitlöksklyftor- gärna färsk vitlök
  • 3 kvistarrosmarin
  • 2 mskolivolja
  • 2 krmnymald svartpeppar
  • 2 tskflingsalt

Tillbehör

  • blomkålspuré- se recept
  • sallad- röd- och gulbets-, se recept
  • sallad- med röd caprin, se recept

Gör så här

  1. Putsa köttet. Skala och grovhacka vitlöken. Repa rosmarinen.

  2. Lägg vitlök, rosmarin, olja och -peppar i en mortel och stöt samman. Blanda köttet med vitlöksmarinaden i en plastpåse och massera blandningen runtom köttet. Låt marinera i kyl i ca 1 tim.

  3. Ta ut köttet och låt det stå framme i rumstemperatur i ca 30 min före grillning.

  4. Krydda köttet runtom med flingsalt. Grilla på direkt värme (över glöden) i 1–2 min på varje sida tills det fått fin färg. Flytta köttet till indirekt värme (utanför glöden) och grilla under lock tills innertemperaturen är 58° (rosa).

  5. Lägg köttet på en skärbräda och låt det vila i 5–10 min. Skär det i skivor och servera med tillbehören.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: