Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vitlöksfrästa räkor

Recept på vitlöksfrästa räkor. Hela stora räkor med skal finns frysta och MSC-märkta. Glöm inte brödet, som är gott att suga upp oljan med.

Vitlöksfrästa räkor
Vitlöksfrästa räkor
Vitlöksfrästa räkor
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 3vitlöksklyftor- eller 1 king solo-vitlök
  • 0,5 dlolivolja
  • 1 msksmör
  • 500 gking prawns- ekologiska, tinade
  • 1 tskpaprikapulver- rökt, spanskt
  • 2 mskpersilja- slätbladig, hackad
  • 1 mskcitron- pressad

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Skala och skiva vitlöksklyftorna och fräs dem lätt i olja och smör i en stor stekpanna.

  2. Lägg ner räkorna och stek dem ca 5 min under omrörning. Krydda med paprikapulver och blanda i persilja. Pressa över citronsaft. Servera med bröd. 

Vad tyckte du om receptet?