Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vitlöksdoftande pasta med svamp och skinka

Den här pastan smakar bäst med blandade svampsorter. Med färdigkokt pasta blir rätten extra snabblagad.

Vitlöksdoftande pasta med svamp och skinka
Vitlöksdoftande pasta med svamp och skinka
Vitlöksdoftande pasta med svamp och skinka

Ingredienser

  • 300 gpasta- 4 port, kokt
  • 1 lblandsvamp- t ex skogschampinjoner, ostronskivling, shiitake
  • 1vitlöksklyfta
  • 4skinka- lufttorkad, 4-5 skivor
  • 1 mskolivolja
  • 2 mskoreganoblad- eller 1 tsk torkad oregano

Tillbehör

  • 4 mskparmesan- färskriven
  • 1sallad

Gör så här

  1. Ansa och skölj svampen om det behövs. Skär champinjonerna i bitar, strimla ostronskivlingen dela shiitaken. Skala och skiva vitlöken. Dela skinkan i bitar.

  2. Fräs svamp, vitlök och skinka i oljan, 5–10 min. Blanda i oregano och pasta och låt allt bli genomvarmt. Servera med parmesanost och sallad.

Vad tyckte du om receptet?