Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vitlöksbröd med ost och örtolja

Recept på underbart gott ostfyllt vitlöksbröd med örtolja. Brödet blir frasigt och gott när det värms i ugnen. Osten bidrar med både sälta och krämig konsistens.

Vitlöksbröd med ost och örtolja
Vitlöksbröd med ost och örtolja
Vitlöksbröd med ost och örtolja
Foto: Jorunn Amcoff

Ingredienser

  • 1grekiskt lantbröd
  • 1 krukaoregano
  • 1,5 dlolivolja
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 krmsalt
  • 1 krmnymald svartpeppar
  • 150 gfetaost
  • 150 gost- t ex gräddost

Tillbehör

  • sallad
  • svarta oliver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär skåror i ett djupt rutmönster i brödet men inte ända längst ner, brödet ska fortfarande hänga ihop. Hacka oreganon, spara lite till garnering. Blanda oregano och olja. Skala och riv i vitlöken. Krydda med salt och peppar.

  2. Skär fetaosten i kuber. Skiva hårdosten med osthyvel.

  3. Pensla oreganooljan i skårorna så att oljan rinner ner i brödet. Tryck ner fetaost och ostskivor i skårorna. Pensla den sista oljan ovanpå brödet. Täck brödet med aluminiumfolie och lägg det i en ugnssäker form.

  4. Tillaga mitt i ugnen i ca 15 min. Ta bort folien och gratinera ytterligare i ca 10 min.

  5. Servera brödet med sallad och oliver.

Vad tyckte du om receptet?

Sugen på vitlöksbaguette? Gör örtoljan i receptet och fyll en baguette!