Sugen på vitlöksbaguette? Gör örtoljan i receptet och fyll en baguette!
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på underbart gott ostfyllt vitlöksbröd med örtolja. Brödet blir frasigt och gott när det värms i ugnen. Osten bidrar med både sälta och krämig konsistens.
Sätt ugnen på 200°. Skär skåror i ett djupt rutmönster i brödet men inte ända längst ner, brödet ska fortfarande hänga ihop. Hacka oreganon, spara lite till garnering. Blanda oregano och olja. Skala och riv i vitlöken. Krydda med salt och peppar.
Skär fetaosten i kuber. Skiva hårdosten med osthyvel.
Pensla oreganooljan i skårorna så att oljan rinner ner i brödet. Tryck ner fetaost och ostskivor i skårorna. Pensla den sista oljan ovanpå brödet. Täck brödet med aluminiumfolie och lägg det i en ugnssäker form.
Tillaga mitt i ugnen i ca 15 min. Ta bort folien och gratinera ytterligare i ca 10 min.
Servera brödet med sallad och oliver.
Sugen på vitlöksbaguette? Gör örtoljan i receptet och fyll en baguette!