Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det klassiska vitlöksbrödet har här blivit lite matigare. Smör, ost och örter blandas med harissapasta som breds på färdig levain. Harissapasta är en nordafrikansk smakrik och ganska stark kryddblandning. Ingredienserna i pastan är oftast tomatpuré mixad med spiskummin, chili, vitlök, olja och salt.
Sätt ugnen 200°. Skär snitt längst med hela brödet men skär inte helt genom utan spara 2 cm längst ner.
Skala vitlöken. Mixa smöret med vitlök, riven ost, mozzarellaost, örter och harissa i en mat-beredare. Bred smöret över hela brödet och se till att få ner smör mellan själva ”skivorna” också.
Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper och grädda i nedre delen av ugnen i 15–20 min tills brödet börjar bli gyllenbrunt på ytan. Servera genast.