Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vitlöksbröd med brie

Vitlöksbröd med brie
Vitlöksbröd med brie
Vitlöksbröd med brie
WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 2,5 dlvatten
  • 0,25 dlolivolja
  • 1 tsksalt
  • 1 mskhonung
  • 6 dlvetemjöl special

Fyllning

  • 50 gsmör- rumsvarmt
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 150 gbrieost

Gör så här

  1. Smörj formarna i en muffinsform. Lös jästen i vattnet.

  2. Tillsätt olja, salt, honung och det mesta av mjölet. Arbeta degen i minst 15 minuter. Låt jäsa under bakduk i 1-2 timmar.

  3. Blanda ihop smör och pressad vitlök. Skär brieosten i 1 1/2 centimeter tjocka skivor.

  4. Sätt ugnen till 225 grader. Rulla ihop degen från långsidan till en tjock rulle och skär den i 12 bitar. Platta försiktigt ut varje degbit till en liten platta, lägg en klick smör på varje och nyp ihop dem till bullar. Lägg dem med skarven neråt i muffinsformen. Tryck ner en bit brieost i varje bulle. Låt jäsa i 30 minuter.

  5. Grädda bullarna mitt i ugnen i cirka 15-20 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök