Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Franska vitlöksbröd

Läckert bröd med mycket vitlökssmak! Persillade är en klassisk, fransk kryddblandning som består av torkad persilja, torkad vitlök och havssalt. Servera till soppor och grytor.

Franska vitlöksbröd
Franska vitlöksbröd
Franska vitlöksbröd
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 2baguetter
  • 8vitlöksklyftor- gärna färsk vitlök
  • 4 kvistarpersilja
  • 1 mskpersillade
  • 125 gsmör
  • 0,5 tskflingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Skär upp baguetterna på längden.

  3. Skala och mortla vitlöken och persiljan eller hacka grovt. Blanda med persillade, smör och flingsalt. Bred på vitlökssmöret i skåran på baguetterna.

  4. Lägg baguetterna på en plåt och sätt in i ugnen i 10–15 minuter, tills bröden blivit rostade och fått fin färg.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök