Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vitlöksbakad fisk på tomatbädd

Servera fisken med couscous smaksatt med basilika och rostade pinjenötter.

Vitlöksbakad fisk på tomatbädd
Vitlöksbakad fisk på tomatbädd
Vitlöksbakad fisk på tomatbädd
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 3tomater
  • 1 krmrapsolja
  • 2fiskfiléer- (à 150 g)
  • 1 msklime- pressad
  • 0,5 tsksalt- + 0,5 tsk
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald + 0,5 krm
  • 4vitlöksklyftor
  • 1 msktimjan
  • 1 tskolivolja

Tillbehör

  • 1 dlcouscous
  • 0,5lime- finstrimlat skal, välborstad
  • 10basilikablad
  • 1 mskpinjenötter- rostade

Garnering

  • sallad
  • limeklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Sk'r tomaterna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Ringla över rapsolja och krydda med 1/2 tsk salt och 1/2 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

  2. Öka ugnstemperaturen till 200°. Skala och skiva vitlöken. Lägg fiskfiléerna på tomatbädden. Häll över limesaft och krydda med 1/2 tsk salt och 1/2 krm peppar. Strö över vitlök och timjan. Ringla över olivolja. Tillaga mitt i ugnen tills fisken är klar, 10–15 min.

  3. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda med couscousen med limeskal, basilika och pinjenötter.

  4. Servera fisken med couscous. Garnera med salladsblad och limeklyftor.

Vad tyckte du om receptet?