Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Thomas Peterssons Vitlöksaioli

Komikern Thomas Petersson bjuder här på sin godaste vitlöksaioli! Gott till Thomas bouillabaisse som visas på bilden.

Thomas Peterssons Vitlöksaioli
Thomas Peterssons Vitlöksaioli
Thomas Peterssons Vitlöksaioli
PERNILLA WÄSTBERG

Ingredienser

  • 3vitlöksklyftor
  • 1 tskfransk senap
  • 1 mskcitron- pressad
  • 3äggulor
  • 2 dlolja- (Äggulor, senap och olja ska vara rumstempererade)
  • flingsalt
  • vitpeppar- efter smak

Gör så här

  1. Skala, hacka och mosa vitlöken med salt till en massa. Vispa ihop vitlöksmoset med senap och citron i en mixerskål eller i en matberedare.

  2. Tillsätt äggulorna. Häll i oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle medan maskinen eller stavmixern går. Kör tills det blir fluffigt. Smaka av med vitpeppar. Har du bråttom kan du lika gärna köpa färdig aioli, säger Thomas.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök