Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vitlöks- och svampfylld fläskfilé med sherrysås

Vitlöks- och svampfylld fläskfilé med sherrysås
Vitlöks- och svampfylld fläskfilé med sherrysås
Vitlöks- och svampfylld fläskfilé med sherrysås
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 600 gfläskfilé
  • 600 gfläskfilé
  • 120 glufttorkad skinka

Fyllning

  • 100 gchampinjoner- hackade
  • 2 stvitlöksklyftor- hackad
  • 4 stsalladslökar- fint skivade
  • 5 tsksmör
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Sås

  • 5 dlmatlagningsgrädde
  • 2 mskkycklingfond- konc.
  • 3,5 mskredning- ljus
  • 0,5 dlhalvtorr sherry
  • salt- peppar

Servera med

  • potatis- ugnsrostade, i halvor
  • champinjoner- stekta
  • haricots verts- kokta
  • röd mangoldsallad

Gör så här

  1. Putsa köttet. Snitta en skåra längs med filéerna, men inte ända igenom. Salta och peppra.

  2. Fräs champinjoner, vitlök och salladslök i smör i en stekpanna tills vätskan kokat in. Låt svalna och fördela i fickan på köttet. Vik samman och linda skivor av lufttorkad skinka runtom filéerna.

  3. Bryn filén runtom i smör i en stor stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form. Stek i nedre delen av ugnen, tills innertemperaturen är 65 grader, cirka 25 minuter. Låt köttet vila, ca 10 minuter innan det skärs upp i centimetertjocka skivor.

  4. Blanda matlagningsgrädde, kycklingfond, ljus redning och sherry i en kastrull. Koka upp och sjud sedan 5 minuter under omrörning.

  5. Servera med sherrysås, ugnsrostade potatishalvor med rosmarin, stekta champinjoner kokta haricots verts och röd mangoldsallat.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök