Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vitlöks- och rosmarinmarinad till lamm

Här hittar du en riktigt god marinad till lamm: Vitlöks- och rosmarinmarinad. Tänk på att lammet helst ska läggas i sin marinad en dag i förväg.

Vitlöks- och rosmarinmarinad till lammVitlöks- och rosmarinmarinad till lammVitlöks- och rosmarinmarinad till lamm

Lamm

  • 1 kglammytterfilé- renputsad
  • 6grillpinnar- tunna

Marinad

  • 2 tsksvartpeppar- grovkrossad
  • 2 mskrosmarin- färsk grovhackad
  • 1citron- finstrimlat skal
  • 3vitlöksklyftor- finstrimlade
  • 1 dlolivolja

Gör så här

  1. Skär köttet i jämnstora bitar till grillspetten.

  2. Blanda samtliga ingredienser till marinaden i en 3-liters frysplastpåse. Lägg i köttbitarna, blanda om ordentligt, knyt till och låt köttet marinera i kylen till nästa dag.

  3. Hetta upp en stor grill- eller gjutjärnspanna. Fördela lammköttet på grillpinnar (hugg av pinnarna om de är för långa - de måste få plats i pannan).

  4. Salta spetten lätt och pensla med en del av marinaden.

  5. Grilla på ganska hög värme 1-2 minuter på varje sida beroende på köttbitarnas tjocklek, köttet ska helst vara en aning rosa inuti. Servera omgående.

Vad tyckte du om receptet?

Garanterat mört lammkött

Vill du ha ett garanterat mört lammkött att sätta på spett ska du köpa utskuren färdigputsad ryggfilé. Den säljs ofta färsk och i vakuumförpackning. Det enda du själv behöver göra är att skära den i lagom stora bitar, krydda, smakmarinera och sätta på spett.

Lamm till påsk

Lamm är klassisk påskmat – och det möra köttet blir extra gott i en smakrik marinad. Men lamm är inte det enda måstet på påskbordet  – klicka här för vår stora härliga påskmeny med all mat till påsk du behöver!