Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vitello tonnato på fläskfilé

Ska egentligen vara kalvfilé som namnet vitello säger men här har vi lagat med fläskfilé som passar lika bra till den goda tonfiskröran.

Vitello tonnato på fläskfilé
Vitello tonnato på fläskfilé
Vitello tonnato på fläskfilé

Ingredienser

  • 800 gfläskfilé- putsad
  • 800 gfläskfilé- putsad
  • 1 mskolivolja
  • 1,5 tsksalt
  • 3 krmsvartpeppar
  • 185 gtonfisk- i olja
  • 4 mskmajonnäs
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 1cocktailkapris- liten burk*à 140 g
  • 100 gpaprika- inlagd och strimlad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Bryn fläskfilén i olivoljan. Salta och peppra. Lägg den på ett ugnssäkert fat och stek mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills innertemperaturen är 68°. Låt kallna.

  2. Kör tonfisk, majonnäs och vitlök i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.

  3. Skär upp fläskfilén i puckar och garnera med tonfiskcrème, kapris och inlagd paprika.

Vad tyckte du om receptet?