Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vitchokladdoppade bananmumier

Vitchokladdoppade bananmumier är halloweengott. Konsistensen på bananerna blir som sorbet.

Vitchokladdoppade bananmumierVitchokladdoppade bananmumierVitchokladdoppade bananmumier
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 3bananer
  • 400 gchoklad- vit
  • 24godisögon- små
  • 12klubbpinnar

Gör så här

  1. Skala bananerna. Halvera dem på mitten och sedan på längden. Lägg dem på en skärbräda täckt med bakplåtspapper. Stick in en klubbpinne i nedre delen av varje banan, ca halvvägs in i bananen. Ställ in i frysen i 2–3 timmar tills de är genomfrysta.

  2. Finhacka chokladen och smält den i mikron eller över ett hett vattenbad. Ta ut bananerna, en åt gången så att de inte tinar, och doppa i chokladen. Låt rinna av och lägg tillbaka dem på bakplåtspappret. Tryck fast ögon på varje banan. Ställ tillbaka i frysen ca 10 min tills chokladen har stelnat.

  3. Ta bananerna ur frysen och ringla över lite mer smält choklad så att det ser ut som om de är inlindade som en mumie. Ställ tillbaka i frysen tills chokladen har stelnat. Serveras kalla.

Vad tyckte du om receptet?