Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vita minipizzor med lax och rucola

Här blandar jag crème fraiche och Västerbottensost och breder på de små pizzabottnarna. Pröva!

Vita minipizzor med lax och rucolaVita minipizzor med lax och rucolaVita minipizzor med lax och rucola
Annika Broman

Ingredienser

  • 0,12 pktjäst
  • 1 dlvatten- ljummet
  • 2 mskolivolja
  • 1 krmsalt
  • 0,5 tskströsocker
  • 2,75 dlvetemjöl- ca

Topping

  • 2 dlcrème fraiche
  • 1,5 dlvästerbottensost
  • salt
  • svartpeppar- grovkornig
  • 200 ggravad lax- eller rökt
  • rucola

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Häll på vattnet och rör så att jästen löser sig. Tillsätt olja, salt, socker och mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt degen jäsa i 30 minuter.

  2. Dela degen i 24 bitar och kavla ut dem till små runda bottnar. Lägg bottnarna på bakpappersklädd plåt och bred på oströran. Grädda dem i ugn, 225 grader, i cirka 8 minuter. Låt minipizzorna svalna och toppa sedan med lax och rucola.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök