Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vita chokladtryfflar med kokos

Läckerbitar som ser ut som fina små snöbollar – ett perfekt julgodis! Om man vill kan man smaksätta tryfflarna med lite mörk rom.

Vita chokladtryfflar med kokos
Vita chokladtryfflar med kokos
Vita chokladtryfflar med kokos
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 425 gvit choklad
  • 40 gglykos- flytande
  • 1 dlvispgrädde

Att rulla i

  • 75 gvit choklad
  • 1,5 dlkokos- riven

Gör så här

  1. Hacka den vita chokladen till tryfflarna och lägg den i en bunke. Koka upp glykos och vispgrädde. Häll grädden över chokladen och rör om tills all choklad smält. Lägg plastfilm över och sätt in i kylen minst 6 timmar.

  2. Ta ut chokladen från kylen och forma runda bollar och lägg på ett fat. Låt ligga i kylen 30 minuter.

  3. Hacka och smält den vita chokladen. Lägg kokosen på ett fat. Lägg lite smält vit choklad i handen och rulla bollarna i den vita chokladen. Rulla sedan bollen direkt i kokosen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök