Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vita chokladsticks

Köp gärna lite extra choklad att öva med. Det kan krävas en provomgång för att veta hur tunt chokladen ska bres ut och när den är tillräckligt kall för att börja forma rör. Marmorskiva är att föredra då den håller temperaturen jämn och kall.

Vita chokladsticks
Vita chokladsticks
Vita chokladsticks
Vita chokladsticks Foto: Per Ranung

Vita chokladsticks

  • 100 gvit choklad- av bra kvalitet

Redskap

  • skål, palett, målarspackel

Gör så här

  1. Finhacka chokladen. Smält hälften i mikrovågsugn. Rör ner resterande choklad och fortsätt värm tills chokladen smält, max 40 grader.

  2. Bred ut chokladen på marmorskiva med en palett. Stryk ut flera gånger tills chokladtäcket är mycket tunt. Låt chokladen stelna (A).

  3. Skrapa rullar med hjälp av en målarspackel. Lägg på ett fat och ställ in i kylen (B).

Vad tyckte du om receptet?