Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vit sparrissoppa med tryffel är en lyxsoppa. Det är viktigt att skala sparrisen noggrant, då behöver du inte sila soppan. Soppan går utmärkt att göra dagen före servering.
Skala sparrisen noga med potatisskalare. Skär den i mindre bitar.
Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i olja ca 2 min. Tillsätt vin och fond och koka ca 3 min. Tillsätt sparris, vatten och grädde och koka under lock tills sparrisen är mjuk, ca 15 min.
Tillsätt yoghurten och mixa soppan slät med mixerstav. Krydda med salt. Rör i tryffelolja och ringla över olivolja strax före servering.