Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lyxig men lättlagad soppa som smakar underbart med ett glas kallt vitt vin till.
Skala 500 g sparris och skär den i bitar. Skala och finhacka löken.
Fräs löken mjuk i smör. Tillsätt vinet och koka ihop till hälften.Tillsätt vatten, grädde och buljongtärningar. Koka upp och sjud 2–3 min. Lägg sparrisbitarna i soppan och sjud under lock ca 15 min.
Mixa soppan med mixerstav. Smaka av med citronsaft och honung. Krydda med salt och peppar.
Skala och koka 4 sparrisar i lättsaltat vatten ca 3 min. Halvera dem på längden.
Stek pilgrimsmusslorna i 1 msk olja ca 1 minut på varje sida. Krydda med salt och peppar.
Häll soppan i tallrikar och toppa med pilgrimsmusslor, sparris och smörgåskrasse. Droppa över 1 tsk olja och servera soppan med bröd.