Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vit sparris med sardellcrème

Recept på vit sparris med sardellcrème. Den kryddiga crèmen passar fint till den milda sparrisen. Koktiden på sparrisen varierar beroende på sparrisens tjocklek. Känn efter med en sticka så att den är genomkokt men fortfarande har spänst kvar.

Vit sparris med sardellcrèmeVit sparris med sardellcrèmeVit sparris med sardellcrème
Recept på vit sparris med sardellcrème. Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 500 gsparris- vit
  • 1 lvatten
  • 2 tsksalt
  • 2 tskströsocker
  • 1 msksmör

Lök

  • 2schalottenlökar
  • 3 mskolivolja

Crème

  • 1,5 dlcrème fraiche
  • 4sardeller
  • 1 tskworcestershiresås

Garnering

  • 1 krukavattenkrasse

Gör så här

  1. Lök: Skär löken i tunna skivor och stek den frasig i olja. Låt rinna av på hushållspapper.

  2. Crème: Mixa crème fraiche, sardeller och worcestersås.

  3. Bryt eller skär av den nedre träiga delen, 3–5 cm upp på stjälken. Skala sparrisen med potatisskalare. Börja strax under knoppen och skala nedåt.

  4. Koka upp vatten, salt, socker och smör i en vid kastrull. Lägg i sparrisen. Se till att vattnet precis täcker. Sjud under lock ca 10 min.

  5. Servera sparrisen med crèmen vattenkrasse och schalottenlök.

Vad tyckte du om receptet?