Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den milda gräslöks- och löktravs-hollandaisen passar bra ihop med sparrisen. Garnerat med de små blommorna blir det en vacker rätt.
Hollandaise: Smält smöret på medelvärme, se till så att det inte bränns. Vispa ihop äggulor, vinäger och citronsaft i en rostfri kastrull eller bunke. Sätt kastrullen eller bunken i ett varmt vattenbad, ca 98°. Vispa äggulorna tills de börjar tjockna. Vispa i smöret, lite i taget. Krydda med salt och peppar. Vänd i gräslök och löktrav.
Lökolja: Mixa alla ingredienser. Sila oljan.
Skala sparrisen. Koka upp vattnet med salt och smör i en låg, vid panna. Lägg i sparrisen och koka 3–4 min tills den är mjuk men fortfarande spänstig. Häll av vattnet.
Lägg sparrisen på tallrikar. Garnera med blommor och blad. Häll över hollandaisesås och ringla på den gröna lökoljan.