Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bryt av den hårda nedre delen på sparrisen. Skala sparrisen från knoppen och nedåt. Lägg dem i kallt citronvatten tills de ska tillagas.
Rosta pinjekärnorna i en torr ren stekpanna. Låt de svalna på tallrik.
Mixa samman smör, olivolja, körvel och dill till ett grönt kryddsmör. Smaksätt med salt och peppar.
Lägg sparrisen på en stor tallrik, slå på 2 msk vatten, salta lätt och täck med lock. Tillaga i mikron på 750 W, 4–5 minuter, beroende på tjocklek. Låt sparrisen stå och efterdra lika länge, så temperaturen utjämnas.
Lägg upp på fat och skeda över en del av kryddsmöret. Servera resten vid sidan om. Dekorera med pinjekärnor, citronzest, solrosskott och körvel.
Recept från Mitt kök