Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vit sparris med ingefära och rostade kumminfrön

Den vita sparrisen lyfter ännu mer av kraftiga smaker som vitlök och ingefära.

Vit sparris med ingefära och rostade kumminfrön
Vit sparris med ingefära och rostade kumminfrön
Vit sparris med ingefära och rostade kumminfrön
Vit sparris med ingefära och rostade kumminfrön Foto: Per Ranung

Vit sparris med ingefära och rostade kumminfrön

  • 500 gvit sparris
  • 0,5 mskkummin
  • 1 msksmör
  • 3,5 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald
  • 30 gingefära- färsk
  • 1 litenvitlöksklyfta
  • 2salladslökar
  • 2 mskgräslök- hackad
  • 3 mskolivolja
  • 1 mskcitron- pressad

Gör så här

  1. Rosta kumminen i torr stekpanna tills den börjar ”poppa”. Häll upp på ett fat.

  2. Skala sparrisen. Stek den i smör i en stekpanna tills den är gyllene, ca 10 min. Krydda med kummin, 1/2 tsk salt och peppar.

  3. Skala och finriv ingefära och vitlök. Ansa och finstrimla salladslöken. Blanda ingefära, vitlök, salladslök, gräslök, olja, citronsaft och 1 krm salt. Skeda blandningen över sparrisen och servera till kycklingen.

Vad tyckte du om receptet?