Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vit sparris med citrondressing

Blanda citrondressingen dagen före. Sparrisen kokas och kyls strax innan den serveras.

Vit sparris med citrondressingVit sparris med citrondressingVit sparris med citrondressing

Ingredienser

  • 500 gvit sparris
  • 1 lvatten
  • 1 msksalt
  • 1 mskströsocker

Citrondressing

  • 1citron- skal och saft
  • 1vitlöksklyfta- finhackad
  • 2 tskdijonsenap
  • 1äggula
  • 1 tsksalt
  • 3 dlrapsolja

Servering

  • 1 pktätliga blommor- t ex penséer

Gör så här

  1. Citrondressing: Mixa citronskal och citronsaft med vitlök, senap, äggula och salt. Tillsätt rapsolja droppvis under gång. Ställ sedan dressingen kallt.

  2. Skala sparrisen till under knopparna, skär bort nedersta biten. Koka sparrisen mjuk i sockersaltat vatten.

  3. Ta upp, låt sparrisen rinna av och kyl den.

  4. Häll inför serveringen över citrondressingen och garnera gärna med ätliga blommor.

Vad tyckte du om receptet?