Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
God och fin soppa på vit sparris som gör sig bra både som förrätt eller liten lunch. Serveras med sesamstänger och rädisor.
Börja med sesamstängerna: Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen. Vispa upp ägget och pensla på smördegen. Strö över sesamfrön och lite flingsalt. Sporra degen från långsidan i 1 ½ centimeter breda remsor. Vrid dem i spiraler och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen, cirka 8 minuter. Låt svalna på galler.
Skölj och tvätta av sparrisen. Skala dem med en potatisskalare från sparrisknoppen och neråt. Bryt eller skär av några centimeter i ändarna. Skär sparrisen i bitar. Skala och finhacka schalottenlökarna.
Fräs lök och vit sparris i smör i en gryta utan att de tar färg. Tillsätt kycklingbuljongen. Koka upp och sjud i cirka 15 minuter, tills sparrisen är mjuk.
Mixa soppan slät i matberedare eller med mixerstav. Tillsätt grädde och mjölk och smaka av med salt och vitpeppar.
Vid serveringen: Värm och skumma soppan med mixerstav. Häll upp i varma serveringskoppar. Tillsätt vitt mousserande vin. Servera med sesamstänger och rädisor.
Recept från Mitt kök