Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saffranskladdkaka - recept

Recept på saffranskladdkaka. Riktigt god! Kakan håller gott och väl ett par dagar i kylen, men ta fram den i god tid före servering.

Saffranskladdkaka - receptSaffranskladdkaka - receptSaffranskladdkaka - recept
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 200 gvit choklad
  • 200 gsmör
  • 0,5 gsaffran
  • 150 gmandelmassa
  • 3ägg
  • 2,5 dlströsocker
  • 1citron- rivet skal
  • 2 dlvetemjöl
  • smör och ströbröd- till formen

Till servering

  • florsocker till garnering
  • crème fraiche
  • fruktsallad- med till exempel apelsiner, sharonfrukt, kiwi, druvor, fikon och granatäpple

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.

  2. Grovhacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen. Rör i choklad och saffran.

  3. Grovriv mandelmassan. Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad, mandelmassa, citronskal och mjöl.

  4. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter. Låt kallna och förvara i kylen.

  5. Pudra florsocker över kakan vid servering och servera med crème fraiche och frukt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors

Recept från Mitt kök