Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på saffranskladdkaka. Riktigt god! Kakan håller gott och väl ett par dagar i kylen, men ta fram den i god tid före servering.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.
Grovhacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen. Rör i choklad och saffran.
Grovriv mandelmassan. Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad, mandelmassa, citronskal och mjöl.
Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter. Låt kallna och förvara i kylen.
Pudra florsocker över kakan vid servering och servera med crème fraiche och frukt.
Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors
Recept från Mitt kök